Programul special de spălare a rețelei de distribuție a apei din Recaș, demarat în luna iulie, va continua până la 31 august. Conductele de apă sunt curățate kilometru cu kilometru, pe fiecare stradă din Recaș, cu utilaje speciale ce folosesc un amestec de apă și aer sub presiune.
Programul de spălare se desfășoară în zilele lucrătoare, de luni până vineri, între orele 9 și 17 și asigură curățarea unui tronson de circa 1-1,5 km pe zi, în funcție de gradul de colmatare.

Este prima oară când rețeaua de apă din Recaș este curățată în totalitate, cu utilaje specializate. Spălarea și igienizarea conductelor este absolut necesară, pentru eliminarea depunerilor acumulate în timp pe pereții acestora și furnizarea unei ape sigure, la calitatea impusă de standarde.

Aquatim a preluat exploatarea sistemului de alimentare cu apă din Recaș în anul 2010. Apa potabilă provine din foraje și, începând cu anul 2017, este potabilizată în stația de tratare a localității, construită de Aquatim din fonduri europene.

Pe durata spălării conductelor, precum și la reluarea alimentării în regim normal, apa de la robinetele consumatorilor din zonele în care s-a lucrat va fi tulbure. Recomandăm consumatorilor să nu folosească apa în scopuri menajere până la limpezirea ei completă și, de asemenea, să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesitățile pe
perioada anunțată.

Regretăm disconfortul creat și apelăm la înțelegerea și susținerea locuitorilor din Recaș, pe durata programului de spălare a rețelei de distribuție. Îi asigurăm pe consumatorii din Recaș că, în ciuda
disconfortului și duratei prelungite, soluția de spălare a rețelei este eficientă și de impact, pe termen lung. Existența stației de tratare și igienizarea rețelei de distribuție din Recaș asigură calitatea apei de la robinet.

Dr. ing. Ilie Vlaicu
Director general